Food Market Competition Villanueva de la Serena


About the Project

COMPETITION OF PROJECTS FOR THE REFORM OF THE MARKET OF SUPPLIES OF VILLANUEVA DE LA SERENA (Badajoz). The proposal renews the interior spaces and exterior walls generating a more permeable facade and an interior space that attracts. The ground floor has a setback towards the interior and is formed by a glass front. On the ground floor the market stalls are located, generating circulation through them in double height. In the upper floors a double skin is formed, formed externally by vertical colored glass of two heights and the interior carpentry skin. A double height is projected as soon as you enter the building, being able to observe the entire interior from the entrance. On the first floor, an exterior central patio is located, in which plant towers are projected as artificial trees that generate a vertical garden that generates an extra space to the hotel zone.

Location

Villanueva de la Serena (Badajoz)

Date

2019